Боян Чуков, Фейсбук През последните часове в Русия най-вече по телеграм

...
Боян Чуков, Фейсбук През последните часове в Русия най-вече по телеграм
Коментари Харесай

Боян Чуков: В Русия върви преврат. Целта е свалянето на Путин

Боян Чуков, Facebook

 

През последните часове в Русия най-много по телеграм каналите се разиграва драмата „ Пригожин против Шойгу “.

 

Към този миг е прекомерно рано да се вършат всевъзможни дефинитивни заключения по отношение на събитията, които „ протичат “, на първо място вследствие на непотвърдена информация в медиите. Само обръщението на ген. Суровикин към ЧВК „ Вагнер “ може да бъде признато като достоверно.

 

Русия не може да бъде победена на фронта. Тя е най-голямата нуклеарна мощ в света. Единственият метод да бъде победена е да се провокира вътрешен прелом, изменничество. В исторически проект Русия има голямо завещание във връзка с изменничества на най-високо държавно равнище. Темата за „ прелом “ в Русия напоследък се разясняваше нерядко в западните и съветските медии. Трябва да се има поради, че до този миг не е ясно коя от двете страни организира PSYOP (психологическа операция). В МО на РФ през последните месеци върви разчистване на корумпирани висши фрагменти. Това не може да не провокира вътрешни разтърсвания.

 

Да се смята, че Пригожин е „ независимо веселяща се единица “ е прекомерно несериозно. ЧВК „ Вагнер “ действително е формирана от фрагменти на ГРУ. Самият Пригожин няма военна подготовка и е единствено „ етикет “. Нещо като Зеленски в Киев. Други командват на бойното поле. Илюзия е да се смята, че специфичните служби на страните членки на НАТО няма да се опитат да провокират вълнения в съветското МО в миг, когато ВСУ търпи проваляне в контранаступа. Това, че е задействана цялата западна агентура във висшите ешалони на съветската власт както споделят руснаците „ козе понятно “.

 

Към този миг мога да направя следните заключения по отношение на настоящата обстановка в Русия и в частност в съветското МО:


1. Западните специфични служби организират широкомащабна подготовка за осъществяване на дворцов прелом в Москва. Основна цел е свалянето на Путин и завръщане към Елцинова Русия. Цел, която в никакъв случай не е била загадка. Ползва се контранаступа на ВСУ, който в допълнение напряга обикновенните руснаци и ги прави по-лесни за манипулиране и възприемчиви към всевъзможен тип информационно-психологически офанзиви.


2. Руснаците организират мероприятие за дефинитивно извеждане на „ ярко “ на непознатата агентура във висшите ешелони на властта в Русия. След което ще последва нейното всеобщо обезвреждане. Рисковете са големи, само че времето за Кремъл е разделно. Прави усещане, че Путин към този момент не се появява обществено да разяснява събитията към Пригожин. Оставя ситуацията да се развива.


3. Руснаците са имали информация за готвения прелом и са се подготвили да го употребяват като се включат в развиването на събитията в своя изгода. Нещо като свое мероприятие в непознатото мероприятие. Този вид на хода на събитията в случай че се окаже правилен, то е доста мъчно да се диференцират двете посоки на развиване на обстановката.


4. На този стадий ние получаваме единствено разнообразни тълкования на построена виртуална действителност на медийна основа. Нещо като симулакър. Нищо дефинитивно доказано и потвърдено. Прибързаните заключения са белег на ниска осведомителна просвета и висока емоционалност. Необходимо е да се разсее инфо-мъглата с цел да се приказва аргументирано с доказателства.


Вероятно през идващите часове и дни ситуацията в Русия ще претърпи непредвидени обрати за необятната аудитория.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР